RESEPTIT

Kukkakaalirasioidemme avulla valmistat herkullisia ruokia kesän juhliin ja grilli-iltoihin tuoreista raaka-aineista. Kukkakaalirasia on helppo ottaa mukaan myös retkille tai piknikille, sillä tuote on valmis dipattavaksi suoraan rasiasta. Olemme koonneet sivuillemme muutamia suosikkireseptejämme perinteisten valmistustapojen lisäksi, joita suosittelemme testaamaan! 


Kukkakaaliwingsit

Ainekset

1 kukkakaalirasia

Leivitystaikina

1 dl vehnäjauhoja (tai muita haluamiasi jauhoja)

ripaus suolaa

1/2 tl savupaprikajauhetta

1 dl vettä

loraus öljyä

Tulinen kastike

1 dl Texas Pete -kastiketta

1 rkl voita (sulatettuna)

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja paprikajauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Pyöräyttele valmiit kukkakaalipalat taikinassa, nuppuosioiden tulisi peittyä taikinaan kokonaan. Asettele palaset öljyllä voidellulle leivinpaperille.

Paista kukkakaaleja uunissa n. 20-25 minuutin ajan, kääntele välillä.

Valmista sillä aikaa tulinen kastike. Sulata voi, lisää joukkoon Texas Pete.

Ota kukkakaalit uunista, sivele päälle tulista kastiketta esimerkiksi pullasudilla, tai mikäli pidät oikein tulisesta ruuasta, kaada seos kokonaan kukkakaalien päälle. Anna paistua vielä uunissa n. 5-10 minuutin ajan tai kunnes kastike on imeytynyt kukkakaaleihin.


Kukkakaalipizza

Ainekset

1 kukkakaalirasia
2 kananmunaa
1 rkl psylliumia
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl timjamia
0,5 tl savustettua paprikajauhetta
0,5 tl suolaa 

Jauhelihatäyte

400 g jauhelihaa
1 rkl tacomaustetta (tai 1 tl savustettua paprikajauhetta, 1 tl juustokuminaa, 0,5 tl vahvaa chilijauhetta ja 1 mm cayennepippuria)
suolaa ja mustapippuria
noin 400 g tomaattimurskaa
1-2 tl tacomaustetta tai pizzamaustetta (oreganoa, basilikaa ja timjamia)
suolaa ja mustapippuria
150-200 g cheddar-juustoa raasteena
2 tomaattia siivuina
0,5 sipuli siivutettuna puoliympyröiksi
(siivutettuja jalapenoja)
oreganoa, basilikaa ja timjamia tai pizzamaustetta

lisäksi:
ranskankermaa ja rucolaa/korianteria


Valmistusohje

Leikkaa kukkakaali monitoimi- tai yleiskoneella pieneksi muruksi eli kukkakaaliriisiksi. Leikkaaminen kannattaa tehdä vähintään kahdessa erässä, jotta terät eivät tukkiudu. Sekoita kukkakaaliriisin joukkoon kananmunat, psyllium ja mausteet. Huomioi, että psyllium tulee sekoittaa rivakasti, ettei se kokkaroidu.

Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Taputtele tämän jälkeen taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi ohueksi pizzalevyksi. Voit myös jakaa taikinan 2-3 osaan ja tehdä siitä pyöreitä pizzoja. Paista pizzapohjaa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Valuta tomaattimurskaa siivilässä puoli tuntia, jotta siitä saadan ylimääräinen neste pois. Lisää valutettuun tomaattimurskaan mausteet. Paista jauheliha pannulla. Kun jauheliha on kypsää, mausta se tacomausteella, suolalla ja pippurilla.

Levitä kypsennetyn pizzapohjan päälle tomaattikastike, jauheliha ja juustoraaste. Asettele juustoraasteen päälle tomaatit ja sipuli (sekä jalapenot). Ripottele pizzan pinnalle kevyesti oreganoa, basilikaa ja timjamia. Paista pizzaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on hieman tummentunut.
Tarjoa pizza halutessasi ranskankerman sekä rucolan tai korianterin kera.


Kukkakaali-duchesset

Ainekset

1 kukkakaalirasia
½-1 tl puhdistamatonta merisuolaa
30 g luomuvoita
2 isoa luomumunaa
1,5 dl luomukookosjauhoja 

Valmistusohje

Kaada kukkakaalirasian sisältö kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi. Laita tällä aikaa uuni kuumenemaan 175 °C:een. Kukkakaalien ollessa kypsiä, kaada vesi pois ja lisää suola sekä voi kuuman kukkakaalin joukkoon. Soseuta tasaiseksi, sileäksi soseeksi. Lisää tämän jälkeen kananmunat ja kookosjauhot, jonka jälkeen vispaa taikina tasaiseksi. Anna massan seistä 10 minuuttia ja pursota massasta kauniita ruusukkeita leivinpaperilla päälystetylle pellille. Paista duchesseja 20-25 minuuttia.


Kukkakaaligratiini

Ainekset

1 kukkakaalirasia

Juustokastike

2 rkl voita tai juoksevaa margariinia 

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl maitoa

2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Pinnalle

n. 1 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistusohje

Kaada kukkakaalirasian sisältö kiehuvaan veteen ja keitä lähes kypsäksi. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa rasva ja sekoita siihen jauhot. Kaada joukkoon maito hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon 2 dl juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi grillatun makkaran ja vihreän salaatin kanssa.


Kukkakaalileivät

Ainekset

6 viipaletta moniviljavuokaleipää

1-2 rklvoisulaa1kukkakaali

2 1/2 dl maitoa

1 rkl vehnäjauhoja

1 1/2 dl raastettua emmentaljuustoa

1/2 tl suolaamustapippuria

6 viipaletta pekonia

Valmistusohje

Kauli leipäviipaleet ohuemmiksi. Sipaise muffinipellin kolot tai pienet uunivuoat sekä leipien toinen puoli voisulalla. Painele leivät kupeiksi koloihin. Höyrytä kukinnot juuri ja juuri kypsiksi niukassa, suolalla maustetussa vedessä. Jaa kukkakaali leipäkuppeihin.

Kuumenna maito-vehnäjauho- seos kiehuvaksi. Hauduta pari minuuttia. Lisää puolet juustoraasteesta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike kukkakaalin päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Paista halutessasi pekonia ennen kuin paistat leipäkupit. Kuumenna leipäkuppeja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaalimuhennos on kuumentunut ja juusto saanut vähän väriä. Silppua rapea pekoni kupposten päälle.