Tarinamme

MERILÄN KUKKAKAALITILAOlemme pieni kasvinviljelytila Uudenkaupungin Kalannista. Tila on ollut suvullamme 1800-luvulta lähtien ja olemme neljännen polven viljelijöitä. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2017, jolloin tuotantosuuntaa vaihdettiin sikataloudesta erikoiskasvinviljelyyn. Valitsimme kukkakaalin päätuotteeksemme, sillä sen kasvattamisen haasteellisuus kiehtoo ja  tuotannon kehittäminen on mielekästä. Osasyynä valintaan vaikutti myös toisen paikallisen kasvinviljelytilan osaaminen ja tietotaito, joita olemme saaneet hyödyntää ammattitaitomme kehittämisessä.

2014
2014
2017
2017

Historiaa

Merestä noussut

Merilän tila sijaitsee Uudenkaupungin rannikolla. Lähes kaikki tilan maat ovat vanhaa merenpohjaa ja täten multavia savimaita. Savipitoinen maa-aines pidättää sisällään paljon ravinteita, siksi tilamme pellot sopivat hyvin vihannesviljelyyn.

70% Merilän tilan viljelymaista on merenpinnan tasolla, joten peltojen pientareet ovat pengerretty ja vesi pidetään poissa pelloilta pumppaamalla.

Kaali vaatii kasvaakseen huomattavan määrän vettä. Vettä annetaan normaalin sadeveden lisäksi kaaleille keinokastelemalla sadettimilla tai tihkukasteluna maan sisällä. Tilan sijainti on omiaan lisäkastelulle sillä pumppaaminen on helppoa veden helpon saatavuuden vuoksi.